Mässbolaget

Från industrigolv till ekparkett

Mässbolaget är verksamt inom två branscher, mässor och butiksbyggnation. Jag ansvarar för butiksdelen, som vi drog igång för sex år sedan. På de åren har vi vuxit från noll till en omsättning på 60 miljoner kronor, så vi har haft att göra kan man säga. I fem år har vi jobbat med Entreprenadsystem och för mig är det ovärderligt att ha en golventreprenör som tar totalansvar för alla golv vi lägger. Vi bygger allt från små enstegsbutiker till stora kedjor som Filippa K och Venue Retail med varumärken som NK Herrskor och oberoende av vad vi ska lägga för golv – vaxat industrigolv eller fiskbensparkett i ek – så fixar Entreprenadsystem det. Vi verkar i en bransch där det under projektens gång alltid dyker upp problem, det är det bara att acceptera, så för mig är kännetecknet på en bra underleverantör att de ser till att lösa problemen – utan att gnälla. Det gör Entreprenadsystem."

Daniel Karlsson, projektledare Butik, Mässbolaget

Daniel Karlsson, projektledare Butik, Mässbolaget

Åhléns

Golvet anger tonen

Golvet är en väldigt stor del i vårt konceptuella uttryck. utseendemässigt såklart; i vilken ton det anger och vilken känsla det skapar. Men det finns också många praktiska saker att ta hänsyn till, som till exempel att golvet verkar som en ergonomisk och ljudabsorberande faktor och att det ska vara lätt att rengöra och underhålla. Entreprenadsystem har lång erfarenhet inom branschen och tillför mycket både när det gäller rådgivning och analys av våra behov. De har ett väl inarbetat nätverk av hantverkare och de arbetar rikstäckande, vilket är en stor fördel för oss. De har en stor förståelse för vår affärsnytta och respekterar alltid våra tidsplaner, något som är helt avgörande för oss."

Thomas Hässledal, Byggprojektchef, Åhléns

Thomas Hässledal, Byggprojektchef, Åhléns

Ingelsta shopping

Slutresultatet alltid viktigast

Ingelsta Shopping är en galleria i norrköping med 50 butiker, food court och ett lekland. 2008 renoverade vi och byggde till och det var då jag först kom i kontakt med Entreprenadsystem. De lade golvet på våra allmänytor. Jag blev väldigt nöjd med det de gjorde så sedan dess har vi arbetat tillsammans. De är snabba och hjälpsamma och ger bra service. Skulle något bli galet så rättar de till det utan att det blir en massa diskussioner. Att de bara är tre passar mig bra. Jag föredrar att jobba med små företag – då blir man lite viktigare som kund. också slutresultatet blir viktigare och det är ju det som betyder allra mest."

Martin Bergström, fastighets tekniker, Ingelsta Shopping

Martin Bergström, fastighets tekniker, Ingelsta Shopping

Ur & penn

Uppgradering ger ökad försäljning

Vi är en liten organisation; jag och min kollega hanterar nyetableringar, ombyggnad, renovering och drift av 97 butiker. Det betyder att vi måste omge oss med ett fåtal trogna och pålitliga leverantörer – och Entreprenadsystem är definitivt en av dem.De är snabba, punktliga som en klocka och jobbar extremt hårt när det gäller att lösa akutsituationer. Golvet är en oerhört viktig del i vårt butikskoncept, som precis som våra produkter måste utstråla fashion och hög modegrad. och det råder ingen tvekan om att butiksmiljö och atmosfär är viktig; när vi uppgraderar konceptet i en butik, med bland annat nytt golv, ökar försäljningen i snitt med 8 till 10 procent."

Ur & Pen