Kunder

Lindex

Lättskötta golv som håller

Tidigare anlitade vi olika lokala aktörer för golvläggning i våra butiker, men sedan några år tillbaka arbetar vi nu uteslutande med Entreprenadsystem. Det har gjort vårt arbete så mycket enklare och smidigare, samtidigt som det ger en helt annan trygghet. När man har ett löpande samarbete, skapas ett ömsesidigt förtroende.

Vi har ca 200 Lindexbutiker i Sverige, där vi säljer dam-, barn- och underkläder, samt kosmetik. Vi projektleder byggnation och renoveringar, och det är viktigt att allt flyter på. I de allra flesta fall är butiken öppen för kunderna under tiden golvläggningen äger rum, så vi måste vara säkra på att golventreprenören är van vid att arbeta under dessa förhållanden.

Miljö står alltid i fokus för oss på Lindex. Det gäller allt från att vi använder ekologisk bomull i våra kläder till att vi skeppar våra varor med båt istället för med flyg. När det gäller våra butiker, är det viktigt för oss att använda hållbara material. Golvet är i princip det första man ser när man kliver in, så det är viktigt att det är både tåligt och lätt att underhålla.

Vi uppskattar att Entreprenadsystem har stor kunskap och erfarenhet på området, men den allra största vinsten av att arbeta med dem är nog ändå att det är så enkelt och smidigt. Vi har en öppen och rak dialog och de är en bra motpart som gärna kommer med egna förslag. Dessutom erbjuder de en helhetslösning, vilket underlättar vårt arbete. De ser inte problemet, utan lösningen, och ingenting är omöjligt för dem. De kanske inte alltid presenterar den billigaste lösningen, men den bästa, mest prisvärda och hållbara – och det är viktigt för oss.

Anna-Karin Johansson, Pia Pettersson, Project & Facility Managers, AB Lindex

Kicks

Golvet är en viktig del av helhetsintrycket

Kicks har sammanlagt ungefär 240 butiker i Sverige, Norge och Finland där vi säljer makeup, parfym och hudvård. Våra kunder kanske inte tänker på det, men vi lägger ner mycket arbete på att förmedla en viss känsla i butikerna. Vi vill skapa en miljö där kunderna trivs, och alla detaljer tillsammans skapar en helhet.

Golvet är en av de detaljer som har stor betydelse. Det ska vara i linje med butikens koncept, samtidigt som det ska ta hänsyn till personalen som jobbar där, på så sätt att det inte får vara för hårt och stumt. Till råga på allt bör det hålla för slitage och inte kräva alltför mycket underhåll. Det är med andra ord många parametrar som ska stämma.

Jag jobbar med att samordna entreprenörer när vi bygger och renoverar butiker. Vi har samarbetat med Entreprenadsystem i många år, och jag är väldigt nöjd med hur det fungerar. De erbjuder en helhetslösning och agerar som sammanhållande kontaktpunkt, vilket underlättar för mig som beställare. Dessutom har de både kunskap och erfarenhet på området och kommer gärna med egna idéer och förslag.

Det händer ibland att det uppstår problem när man jobbar med de här sakerna, det är oundvikligt, men Entreprenadsystem har alltid en lösning på problemet. De är flexibla och lösningsorienterade, och det gillar jag. De är enkla att ha att göra med, och jag vet att de håller vad de lovar. Dessutom är det alltid bra kvalitet på såväl material som på utfört arbete.

Victor Wredler, Construction Project Leader

Mässbolaget

Från industrigolv till ekparkett

Mässbolaget är verksamt inom två branscher, mässor och butiksbyggnation. Jag är ansvarig för butiksdelen sedan starten, och eftersom vi har vuxit från noll till en omsättning på 100 miljoner kronor så har vi haft att göra kan man säga. För mig är det helt ovärderligt att ha en golventreprenör som tar totalansvar för alla golv vi lägger. Vi bygger allt från små enstegsbutiker till stora kedjor som Elgiganten och Espresso House och oberoende av vad vi ska lägga för golv – vaxat industrigolv eller fiskbensparkett i ek – så fixar Entreprenadsystem det. Vi verkar i en bransch där det under projektens gång alltid dyker upp problem, det är det bara att acceptera, så för mig är kännetecknet på en bra underleverantör att de ser till att lösa problemen – utan att gnälla. Det gör Entreprenadsystem.”

Daniel Karlsson, Mässbolaget Butik

Ingelsta shopping

Slutresultatet alltid viktigast

Ingelsta Shopping är en galleria i norrköping med 50 butiker, food court och ett lekland. 2008 renoverade vi och byggde till och det var då jag först kom i kontakt med Entreprenadsystem. De lade golvet på våra allmänytor. Jag blev väldigt nöjd med det de gjorde så sedan dess har vi arbetat tillsammans. De är snabba och hjälpsamma och ger bra service. Skulle något bli galet så rättar de till det utan att det blir en massa diskussioner. Att dom är ett mindre bolag passar mig bra – då blir man lite viktigare som kund. Också slutresultatet blir viktigare och det är ju det som betyder allra mest.”

Martin Bergström, fastighets tekniker, Ingelsta Shopping